Διατροφικα Χαρακτηριστικα

Γιατροί και διατροφολόγοι συμφωνούν ότι το Παρμιτζάνο Ρετζιάνο μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο για μια ισορροπημένη διατροφή και, χάρη στη θρεπτική του αξία, συνιστούν να περιλαμβάνεται στη διατροφή όλων των ανθρώπων.

Οι παιδίατροι το συνιστούν για τη διατροφή παιδιών όλων των ηλικιών, λόγω των πολλών πρωτεϊνών του, της εύκολης αφομοιωσιμότητας και της περιεκτικότητας ασβεστίου και βιταμινών, που είναι αναγκαία στοιχεία για την ανάπτυξη.

Είναι επίσης εξαιρετικό για επαγγελματίες ή ερασιτέχνες αθλητές, επειδή είναι ιδιαίτερα εύπεπτο. Επιπλέον είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο για τους ηλικιωμένους, λόγω της υψηλής του περιεκτικότητας σε ασβέστιο, φώσφορο και τις σημαντικότερες βιταμίνες.

ΜΙΑ ΠΗΓΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Το Παρμιτζάνο Ρετζιάνο είναι μια πλήρης τροφή με εντυπωσιακές ιδιότητες, που σχηματίζονται κατά τη μακροχρόνια διαδικασία  υσικής ωρίμανσης.

Εκτός από το ότι είναι πλούσιο σε ασβέστιο, φώσφορο, ιχνοστοιχεία και βιταμίνες, είναι και ιδιαίτερα εύπεπτο. Κατατάσσεται στα τυριά με τη χαμηλότερη περιεκτικότητα σε χοληστερόλη

Μέση σύνθεση 20 g τυριού:

Ενεργειακή αξία Τυρί ωριμασμένο για
24 μήνες
Πρωτεΐνες g 6,60
Υδατάνθρακες g 0,00
Συνολικά Λιπαρά g 5,68
Βιταμίνη A mcg 54,00
Ριβοφλαβίνη mcg 74,00
Βιταμίνη B12 mcg 0,84
Βιοτίνη mcg 4,60
Ασβέστιο mg 232,00
Φώσφορος mg 135,60
Ψευδάργυρος mg 0,80
Ενεργειακή αξία Τυρί ωριμασμένο για
24 μήνες
Υγρασία 31%
Θερμίδες 78